דף הבית » מחסומים להשכרה
כשמתכננים הופעה, חגיגה עירונית, פסטיבל או אירוע ספורט, קל להתמקד בבמה, בתאורה, בתוכן ובחוויה שהקהל יקבל. אלא שאחד הגורמים שמשפיעים יותר מכול על התנהלות האירוע נמצא דווקא בשטח: הדרך שבה האנשים נכנסים, ממתינים, נעים בין המתחמים ויוצאים מהם.
מחסומים לאירועים מאפשרים ליצור תורים ברורים, להפריד בין אזורי פעילות, להרחיק את הקהל מציוד ולשמור על מעברים פתוחים. כשהם מוצבים נכון, הקהל מבין לאן ללכת גם בלי הנחיות חוזרות. כשהם נבחרים או מתוכננים לא נכון, עלולים להיווצר עומס, תנועה נגדית וצווארי בקבוק.
בא.ל גדרות אנו מספקים מחסומים להשכרה כחלק ממערכת שלמה הכוללת ייעוץ, התאמת כמויות, הובלה והצבה בשטח. אנו מציעים את שירותינו כחלק מקבוצת י.ד גידור ומתכות, הפועלת בענף זה עשרות שנים, ומקדישים לכל אירוע את תשומת הלב המרבית על מנת לסייע בהתאמת פתרונות מסוג זה לפי מבנה המתחם, אופי הקהל והפעילות שמתקיימת בו.


מחסומים לניהול קהל הם יחידות ניידות שמתחברות זו לזו ויוצרות קו הפרדה זמני. אפשר להציב אותן בקו ישר, בזווית או במסלול מתפתל בהתאם לתנועת האנשים הצפויה במקום.
המחסומים משמשים בין היתר לצורך:
מחסום אינו אמור רק לחסום. הוא צריך להכווין. לכן חשוב לבדוק מה נמצא משני צדיו, לאן התור מתקדם ומה יקרה כאשר מספר גדול של אנשים יגיע לאותה נקודה.
רוב האירועים מתקיימים לזמן מוגבל, וכל אחד מהם דורש תצורה אחרת. באירוע אחד נדרשים מסלולי כניסה ארוכים, ובאירוע אחר עיקר הצורך הוא בהפרדה מול במה או בתיחום אזור טכני.
השכרה מאפשרת להתאים את סוג המחסומים ואת הכמות לכל אירוע בלי לרכוש מלאי קבוע ובלי לדאוג לאחסון לאחר סיום הפעילות.
השכרת מחסומים מתאימה במיוחד כאשר:
כדי להבין את העלות האמיתית, יש לבחון לא רק את מחיר ההשכרה של כל יחידה, אלא גם את ההובלה, הפריקה, ההצבה, הפירוק ותנאי הגישה למתחם.
לא כל מחסום מתאים לכל מטרה. ההבדל בין המערכות אינו רק במראה או במשקל, אלא גם באופן שבו הן מיועדות לתפקד מול הקהל.
זהו פתרון נפוץ ליצירת תורים, מסלולי הליכה והפרדה זמנית. המחסומים מתחברים זה לזה וניתנים להצבה מהירה יחסית.
הם מתאימים ל:
מחסום כזה מתאים להכוונה ולהפרדה, אך אינו בהכרח מיועד לכל מקום שבו צפוי לחץ משמעותי של קהל.
מחסום לחץ מיועד לנקודות שבהן קיימת אפשרות שהקהל יתקדם, יצטופף או יפעיל כוח על קו ההפרדה. הוא משמש בדרך כלל מול במות, באזורים צפופים ובנקודות שבהן נדרשת מערכת יציבה יותר.
באירועים גדולים אין לבחור בין מחסום נייד למחסום לחץ לפי המחיר בלבד. צריך להעריך את אופי הקהל, מוקדי המשיכה והעומס הצפוי בכל חלק של המתחם.
באירועים עסקיים, תערוכות והשקות ניתן להשתמש גם בעמודי הכוונה עם רצועות או חבלים. הם מתאימים לסביבה שבה הקהל משתף פעולה ואין צורך במחסום פיזי משמעותי.
הם יכולים לשמש ליצירת:
מחסומי הכוונה אינם תחליף למחסום מתכתי במקום שבו קיימים צפיפות, תנועה מהירה או צורך ממשי למנוע מעבר.
כאשר רוצים למנוע כניסה לאזור מסוים ולא רק לכוון את הקהל, ייתכן שיהיה צורך בגדר גבוהה יותר. גדרות ניידות מתאימות לתיחום היקפי, לסגירת אזורי ציוד וליצירת הפרדה ברורה בין המתחם לבין סביבתו.
באירועים רבים משלבים בין מחסומים לבין גדרות להשכרה, בהתאם למטרות השונות בכל אזור.
בהופעות יש בדרך כלל כמה נקודות רגישות: הכניסה, חזית הבמה, אזורי המזון, המעברים למתחמים פנימיים והציוד הטכני.
המחסומים צריכים לאפשר לצוותי האבטחה לראות את הקהל, להגיע לנקודות עומס ולשמור על מעברים שלא נחסמים עם התקדמות האירוע.
אירועים עירוניים נערכים לעיתים בשטח שבו הקהל נע בין במה, מתקנים, אזורי אוכל וחניה. לכן יש להפריד בין הולכי הרגל לבין כלי רכב ולמנוע כניסה לשטחים שאינם מיועדים לפעילות.
באירועים כאלה אפשר להשתמש במחסומים כדי:
במרוצים המחסומים משמשים להפרדת המשתתפים מהקהל, לסימון מסלול ולתיחום אזורי הזינוק והסיום.
יש להתייחס במיוחד לנקודות שבהן המסלול עובר סמוך לצופים, לפניות חדות ולמקומות שבהם אנשים חוצים את המסלול. המחסום צריך להיות מוצב באופן שאינו הופך בעצמו למכשול עבור המשתתפים.
בתערוכות השימוש במחסומים מתון יותר, אך עדיין חשוב. אפשר ליצור באמצעותם תורים לעמדות רישום, להפריד בין אזורי תצוגה ולמנוע כניסה למתחמי אחסון או הקמה.
במקרה כזה יש חשיבות גם למראה המחסום ולכך שלא יסתיר שילוט, דוכנים או נקודות עניין.
לא קיימת נוסחה קבועה שמתבססת רק על מספר המשתתפים. אירוע עם קהל גדול בשטח פתוח ומפוזר יכול לדרוש פחות מחסומים מאירוע קטן יותר שבו כולם עוברים דרך כניסה צרה.
החישוב צריך להתבסס על תשריט המתחם ולכלול:
כדאי להביא בחשבון גם שינויים אפשריים בתוכנית ההקמה. לעיתים מיקום במה, דוכן או עמדת בידוק משתנה בשטח ומחייב התאמה של מערך המחסומים.
אירוע בשטח פתוח מחייב בדיקה שונה מאירוע המתקיים באולם או ברחבה מרוצפת. הקרקע יכולה להיות משופעת, רכה או לא אחידה, והמרחק בין נקודת הפריקה לבין אזור ההצבה עשוי להיות גדול.
באירועים בפארק הירקון, בפארקים עירוניים ובשטחים פתוחים אחרים חשוב לבדוק מראש:
אין להניח שכל מחסום יעמוד באופן יציב על כל סוג קרקע. אם השטח אינו ישר, יש להתאים את קו ההצבה ולבדוק כל יחידה לאחר ההתקנה.
שירות מקצועי מתחיל עוד לפני הגעת המשאית. הספק צריך להבין מהו סוג האירוע, היכן הוא מתקיים ומה תפקידו של כל קו מחסומים.
תהליך מסודר יכול לכלול:
א.ל פתרונות מודולריים מספקת מחסומים להשכרה בכמויות המתאימות לאירועים מסוגים שונים, לצד הובלה והצבה בנקודות הנדרשות לתפעול המתחם.
לאחר הצבת המחסומים יש לעבור לאורך כל המסלול ולוודא שהמערכת תואמת לתכנון.
בין היתר יש לבדוק:
חשוב לבדוק את המערך גם במהלך האירוע. תנועת קהל שונה מזו שנחזתה בתכנון עשויה לחייב תגובה של מנהל האירוע וצוותי הבטיחות, אך אין להזיז מחסום באופן מאולתר בלי לבחון את ההשפעה על התנועה במתחם כולו.
מומלץ לבצע את ההזמנה לאחר שמבנה האירוע, מיקום הבמות ונקודות הכניסה כבר ידועים. בתקופות עמוסות, כמו עונת אירועי הקיץ וחגיגות יום העצמאות, כדאי לתאם מוקדם ככל האפשר כדי לוודא שהסוג והכמות הנדרשים זמינים.
הדבר תלוי בהצעה ובתנאי האירוע. יש לבדוק האם המחיר כולל הובלה, פריקה, הצבה, פירוק ואיסוף, ומהי תוספת העלות במקרה של גישה מורכבת או עבודה בשעות חריגות. הצעה מפורטת מונעת פערים ביום ההקמה.
כן, ובאירועים רבים זהו הפתרון הנכון. אפשר להשתמש במחסומי הולכי רגל ליצירת תורים, במחסומי לחץ מול במה ובגדרות ניידות לסגירת אזורי ציוד או לתיחום ההיקף. ההתאמה צריכה להיעשות לפי תפקידו של כל אזור ולא לפי אחידות חזותית בלבד.

מחסומים אינם אלמנט שמוסיפים לתוכנית לאחר שכל שאר ההחלטות כבר התקבלו. הם משפיעים על הכניסות, התורים, אזורי ההפרדה והיכולת של הצוותים לנוע במתחם.
בא.ל גדרות אנו משלבים בין היכרות מעשית עם אירועים לבין ניסיון של עשרות שנים בתחום מערכות הגידור. השירות שאנו מציעים כולל התאמת מחסומים בצורה מדויקת לצורך מבחינת סוג וכמות וכן, הובלה והצבה בכל נקודה רלוונטית בשטח. כך שמערך ההפרדה יתאים למתחם ולא יישאר רק שורה של יחידות שהונחו בשטח.
מתכננים אירוע וזקוקים למחסומים בכמות ובתצורה המתאימות? צרו קשר עם הצוות המקצועי שלנו בא.ל פתרונות מודולריים לקבלת ייעוץ והצעת מחיר. נשמח לעמוד לשרותכם.
מחסומים להשכרה מאפשרים בטיחות באירועים. הם מתפקדים כשערי כניסה, המאפשרים לווסת אורחים בקלות. הם קלי משקל ומתפקדים כמו דלתות של ממש. ניתן להשתמש בהם בכדי להפריד בימות מקהל, ואפילו להפריד בין מתחם בילוי משותף לחלל בתשלום או למוזמנים בלבד.
מחסומים להשכרה מבטיחים יתרונות כגון – ויסות קל של כניסה ויציאה, הפרדה ויצירת חוצצים, הגברת האבטחה, תפעול קל יותר של צוות ניהול האירוע, קלים למסע הניתנים להזזה בקלות.
אנו מספקים פתרונות גידור נרחבים לאירועים, ביניהם מחסומים להשכרה וגדרות מכל הסוגים. בחברת א.ל גדרות עוסקים בהצבת גדרות לחברות פרטיות ובאירועים רשמיים. החברה הינה בעלת ניסיון רב שנים ומספקת את מוצרי הגידור והמחסומים הטובים ביותר.
דברו איתי